Čočková pomazánka se sušenými rajčaty a olivami
Suroviny: červená čočka, slunečnicová semínka, sušená rajčata (naložená), černé olivy, koření: kari, pepř, tymián/oregano/bazalka, sůl, sušený česnek
Postup: Ještě před uvařením propláchněte červenou čočku v teplé vodě, aby se vyplavily nečistoty. Uvařte do měkka, nezapomeňte přidat sůl. Na závěr přidejte kari koření dle chuti. Rozmixujte se sušenými rajčaty, olivami, slunečnicovými semínky a kořením dle chuti. Mně vychází na jeden hrnek čočky cca 4 půlky nakládaných sušených rajčat, deset oliv + dolévám nálev z oliv, lžička česneku, tymiánu, poté dochucuji pepřem a solí a podle chuti dodávám více jednotlivých ingrediencí. Je to mňamka 🙂
Pomazánku jídávám na Wasa chlebíčcích (nejraději mám tenoučké „Original Crisp křehké plátky 200g“, dobré jsou i „Wasa Original 275g“), což je ta zdravější alternativa. Nejspíš bude dobrá i na jiném pečivu.