Mrkvácky dobrá mrkvovo-jablečná buchta!

Znáte to, když je mrkev příliš měkká a starost o její výdrž vás žene ke kuchařce, a než si stihnete vybrat recept, už z trouby voní buchta. Vždy, když se rozhoduji, na co mám chuť, zadám do vyhledávače (ano, kuchařka) nejen „mrkvová buchta“, ale také „vegan“, protože zatímco v prvním případě bych se dočetla nejspíš o směsi mrkve, bílé mouky, bílého cukru, kravského mléka, oleje a kypřícího prášku, veganská verze voní přece jen větší nápaditostí. A tak k celozrnné mouce (dala jsem půl napůl s normální moukou), třtinovému cukru a rostlinnému oleji přibyly vlašské ořechy, které jsem nedávno s mlsným přítelem vylouskala (on jen pomáhal, že) na zahrádce našeho nového příbytku, hořká čokoláda z Lidlu (Carré, veganská), rýžové mléko (to nemusí být, bů) a jablka (lahodná letní z Patizonu na Grohově v Brně, která si zaslouží tuto reklamu!).

Lahodná, nadýchaná, měkoulinká, šťavnatá a tak dále.

Recept najdete zde.

Advertisements