Zapečené špagety s červenou čočkou

žážalyKdyž jsem byla malá, máma nám vždycky dělala zapečené špagety. Mňamka. Od té doby, co jsem vegetariánka, měla jsem je sporadicky. Nedávno jsem si ale udělala poprvé tuto manu po vegansku a hodlám vařit pravidelně.

Suroviny: špagety, uzené tofu, červená čočka, rajský protlak 80g, cibule, olej, sůl, bylinky: bazalka, rozmarín, tymián

Postup: Zvlášť v hrncích uvaříme čočku (mírně osolíme) a špagety (vodu také osolíme). V pánvi osmažíme na oleji nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené tofu a rajský protlak. Přidáme trošku vody, aby se vytvořila omáčka, změlkou červenou čočku (scezenou) a bylinky dle chuti a chvilku ještě vaříme. Směs smícháme se špagetami, dáme do vytřeného plechu a necháme na nejvyšší teplotu zapéct v troubě, dokud není povrch zhnědlý (ale ne černý 🙂 ).

Špagety se dají se směsí jíst i bez zapečení, obojí je mňamka.

Advertisements