*** Můj pomazánkový favorit

pomazánka

Tuto pomazánku mám asi nejraději, je prostá a vynikající. Tradičně nechte dvanáct hodin nabobtnat suchou cizrnu ve vodě (zdvojnásobí svůj objem, takže zvažte, kolik pomazánky vlastně chcete), poté vodu slijte a cizrnu uvařte v nové vodě, dokud není měkká. Tuto vodu po vaření si můžete ponechat, když bude pomazánka příliš hustá. Kdo je línej, koupí si konzervu cizrny a má vystaráno.

Cizrnu rozmixujte s troškou zbylé vody (popřípadě kvalitního oleje, diskuze o kvalitě oleje se připouští), aby vznikla pomazánkovitá pasta – a teď zbývá směs jen okořenit. Kořením drceným kmínem, červenou paprikou a přidávám sůl. Množství dle vašich chuťových pohárků, stejně tak můžete navrhnout jinou směs koření, budu jen ráda. Toto je můj typ 😉

Reklamy