Knäckebroty jsou fakt mňamka

kkNevěřila bych, že mi ty sušený chlebíčky fakt zachutnají, ale stalo se. Kupuji v Lidlu levné se sezamem, jsou solené, měkké a nemůžu si je vynachválit. Jsou od firmy Grafschafter a neříkejte mi, že je to nějaký blaf uhňácaný z toho, co se zamete na zemi. Pokud si ale kupujete jiné a irituje vás, jak jsou tvrdé, tip – vemte si je na svačinu do krabičky, v té se zapaří a krásně změknou, to je lahůdka.

pomazánka

Co si ale dát na ně? Nejjednodušší jen potřít máslem a posypat kořením dle chuti – já vždy posypu červenou paprikou, drceným kmínem a solí. Druhá možnost je obložit tofu natural a opět posypat kořením. Třetí možnost obložit jiným tofu/sýrem atd. atd. Kombinaci s tofu a kořením miluju.

Další variantou je potřít pomazánkou – samozřejmě je tuna různých pomazánkových másel atd., ale já si ráda dělám svoji. Primitivní: namočím cizrnu, uvařím, rozmixuju s troškou šťávy, která zbude po vaření, a přidám – jak jinak – červenou papriku, drcený kmín a sůl. Perfektní, jednoduché a levné 🙂

A co vy si dáváte na knäckerboty?

Advertisements