** Větší kopa pomazánky č. 2

Mé nadšení nezná mezí, a to z prostého důvodu – do včerejška jsem neustále tápala, co si dát na chleba kromě pomazánek  typu Svačinka (které jsem v Německu zatím nenašla), sýrů (ze kterých nemám dobrý pocit) a pokusů o pomazánky dle receptů (cuketová, brokolicová, avokádová, všechny propadly. Nebo cizrnová pomazánka sladká i kořeněná, nevyšly. Jen pomazánky z jogurtů, ale ty už si dělat nechci). A najednou, mimo domov, s velmi omezeným množstvím surovin, bez všech těch blbostí, které si kupuje někdo jiný a já je nakonec sním, se mi podařila už druhá vynikající pomazánka.

pomazánka2

Zatím docela primitivní, docela lehká, ale sytá, dnes zelená, snad zdravá. Hlavně je rychlá, jednoduchá, dá se s ní zbavit zbytku brokolice od oběda. Je jemná, chutově ne až tak výrazná, ale mě to nevadí. Pokud máte ale typ na nějaké dochucení kromě soli, napište, budu ráda. I za další kombinaci.

Taky nemám ráda, když někdo píše od oka… hlavně, když začínám vařit. Ale nemám váhu ani odměrku ani nic, ale suroviny na tuto pomazánku se řídí dle toho, jak moc máte rádi cizrnu nebo brokolici a kolik toho chcete, já měla tyto suroviny cca: tři růžičky brokolice, dva hrnky cizrny, sůl

Postup: cizrnu si necháte 12 hodin nabobtnat a poté uvaříte v nové vodě do měkka (tak půl hodiny-hodina). Dále si uvaříte do měkka brokolici (na páře nebo v osolené vodě, na páře je to ale lepší). Do mísy, hrnce nebo čeho chcete dáte cizrnu, trošku slunečnicového oleje, nakrájenou brokolici a mixujete ponorným mixérem. Pokud je směs moc suchá, což třeba ta má byla, přidáte vodu z uvařené cizrny. Voalá, nádherně se roztírá!

Advertisements