** EXTRA JEDNODUCHÉ: Bulgur s cizrnou a cuketou na cibulce

Extra jednoduché a vynikající jídlo 🙂

jídlo menší

Suroviny (2 porce): půl hrníčku cizrny (přes noc nechat nabobtnat), 1 cuketa, hrníček bulguru, jedna cibule, olej, sůl

(s tím množstvím si nejsem jistá, naštěstí není co zkazit)

Recept má čtyři kroky: 1) přes noc nabobtnanou cizrnu uvaříte v nové vodě, dokud nezměkne (říká se, že dvě hodiny, ale já ji mívám dostatečně měkkou do půl hodiny) / 2) uvaříte bulgur (já nechala vodu centimetr nad, ale zezadu balíčku je návod) / 3) na oleji osmažíte nakrájenou cibuli a přidáte na kostky nakrájenou cuketu, podusíte, ale max. 5 minut, ať cuketu příliš neznehodnotíte / 4) do směsi přidáte cizrnu a bulgur, promícháte a podáváte 🙂

Reklamy