*** Zapečené brambory se sušenými rajčaty a tempehem

Po dlouhé době recept, který stojí na vlastních nožičkách písmenek – tedy v samostatném článku.

Inspirovala jsem se zde: http://www.zdraverecepty.cz/brambory/zapecene-brambory-s-nadechem-bramboraku

Brambory

Chuť: 5/5

Náročnost: 1/5

Peníze: 2/5

Sytost: 3/5

Suroviny: brambory (množství dle velikosti zapékací mísy), zelenina: mrkev, hrášek, sušená rajčata (to jsem měla já, vy použijte to, co máte doma a chutná vám to zapečené), tempeh (víceméně nemusí být, množství dle chuti), 2-3 stoužky česneku, olej, koření: tymián, sůl, (drcený) kmín

Postup: Nakrájejte brambory na plátky, omyjte, dejte do mísy a posypte kořením. Promíchejte tak, aby každá brambora byla obalená kořením. Přidejte prolisovaný česnek a opět zamíchejte. Pekáček nebo zapékací mísu vytřete olejem a vyskládejte polovinou brambor. Na to nasypejte hrášek (pokud máte mražený, tak ho nejdřív trošku uvařte zvlášť ve vodě, aby změknul), na kolečka nakrájenou mrkev, sušená rajčata (nakrájena na kousky), tempeh. Na to vyskládejte druhou polovinu brambor a dejte zapékat na 180 °C přikryté víkem. Po hodině víko oddělejte a dopečte dozlatova.

Pozn.: Zapečené brambory jsou to docela obyčejné, ale mňamózním krokem je obalení brambor v koření. Dalo by se třeba posypat nakonec i opraženými oříšky.

Advertisements