*** Zdravá snídaně: Ovesná kaše na několik způsobů

To jsem jednou díky Veganské DIY kuchařce narazila na úžasný blog s recepty, které jsou přesně mojí krevní skupinou (narazila jsem za prázdniny na mnoho jiných stránek, často ale blogerky tvořily jídla příliš umělecká nebo s množstvím sójové smetany, jogurtu atd., na které nemám peníze). Blog vřele doporučuji :).

Poslední dobou si dělám k snídaním ovesné kaše podle julia-and-tuna-fish (další ohromně inspirativní blogerka). Extra jednoduché, chutné a hlavně můžete těžit ze sezónního ovoce, v zimě využít oříšků a semínek – tím do sebe dostanete potřebnou denní dávku živin a ještě jste sytí až do oběda.

Zatím nejvíc tvořím podle tohoto receptu: na pánvičce osmažte půl hrnku ovesných vloček (půl napůl obyčejné a s klíčky), vsypte do vařící směsi mléka (půl hrnku) a vody (půl hrnku) – pozor, utíká to ven, proto použijte vysoký nebo široký hrnec. Přidejte špetku soli, špetku strouhaného muškátového oříšku, med, skořici a případně kokos. Do hotové kaše přidejte buďto nějaké ovoce, popřípadě oříšky, čokoládu, mák, semínka. ÚŽASNÉ je, když k tomu přidáte rozmixovanou čtvrtku banánu s dvěma lžícemi mléka. Delikatesa 🙂

A teď ta vychytávka. Pokud nemíváte ráno čas, popřípadě se vám nechce každý den dělat kaše atd., můžete si zapéct větší dávku, kterou si s sebou zabalíte i na svačinu do školy nebo místo oběda. Opět máte xtrilion možností, jakou kaši si namixovat. Mého favorita jste četli, jednou jsem tu už dělala zapékanou ovesnou kaši s borůvkami, která byla famózní. Dnes jsem zkoušela využít makového mléka, aby ta kaše byla veganská. Vajíčko se dá nahradit banánem – a bylo by to podle mě i lepší :).

Recept si můžete přečíst zde: http://delicious-blog-lucie.blogspot.cz/2013/08/pecena-ovesna-kase.html