*Hráškové rizoto

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chuť: 3/5

Náročnost: 3/5

Peníze: 1/5

Sytost: 2/5

Suroviny

  • 350 gramů rýže (nevařené)
  • 6 lžic olivový olej
  • 1 kus cibule
  • 1 kostka bujónu
  • 800 mililitrů voda
  • 500 gramů mraženého hrášku
  • Může být: strouhaný parmazán

Příprava

  1. Připravte zeleninový vývar (800 ml na půl kostky bujónu). Do vařícího bujónu vhoďte hrášek, vařte dokud nezměkne.
  2. Hrášek vyndejte, půlku rozmixujte, bujón ponechte.
  3. Cibuli nakrájejte nadrobno. Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte rýži, zamíchejte, chvíli smažte.
  4. Do hrnce začněte přidávat horký bujón. Přidávejte ho po naběračkách a míchejte, dokud se nevstřebá. Až rýže změkne, přestaňte přidávat bujón.
  5. Přidejte pepř, hrachovou kaši a hrášek vcelku, zamíchejte. Můžete přidat i nastrouhaný parmazán.
  6. Sundejte hrnec z ohně a minutu nechejte obsah pod pokličkou.

Recept jsem našla zde: http://www.receptynakazdyden.cz/recept/rizoto-s-hraskem-a-syrem

 

Advertisements