* Makové mléko

Přestože nejsem veganka, rostlinná mléka mě lákají a ráda bych jimi co nejvíc nahradila mléko kravské. Makové mléko má více vápníku, je chuťově dobré a ne tak vodové, jak jsem si myslela. Vlastně chutná jako kravské ochucené mléko. Používá se, podle mě, především do buchet, bábovek atd. Je sladké, nenáročné na přípravu a levné. Vydrželo mi jen cca 4 dny.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inspiraci jsem našla zde, najdete zde také mnohem více informací.

Chuť: 3/5

Náročnost: 1/5

Peníze: 1/5

Suroviny: 100 g mletého máku, 1 l vody (nejlépe filtrované)

Postup: pokud nemáte mletý mák, tak ho rozemelte, smíchejte v nádobě s jedním litrem vody, uzavřete a nechte 2-3 hodiny odstát (občas promíchejte). Poté celou směs 2-3 minuty mixujte a asi 5x ceďte přes plátýnko. Voalá a je hotovo. Pokud se vám zdá mléko málo sladké, přidejte třeba med.