STARÝ RECEPT ** Tvarohové vdolečky

Jídlo je chutné, ale není zdravé, výživné a navíc na oleji…. Proto je ve starých receptech.

Chuť: 4/5

Náročnost: 3/5

Peníze: 3/5

Sytost: 4/5

Suroviny : Na těsto : 1 kostka tvarohu ( 25 dkg ) , 20 dkg polohrubé mouky , 1 vejce , 1 kypřící prášek  , špetka soli , olej

Na zdobení : 1 kelímek zakysané smetany , kousek tvarohu , vanilkový cukr

Tvaroh smícháme s vajíčkem, polohrubou moukou, kypřícím práškem a špetkou soli. Vzniklé těsto rozválíme na vál, vykrajujeme kolečka (třeba skleničkou) a ta usmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji (doporučuji na menším plameni a ve větším množství oleje, aby se i těsto vevnitř udělalo a na krajích). Zdobíme zakysanou smetanou smíchanou s kouskem tvarohu (stačí lžíce a půl s půlkou smetany tak, aby to bylo dobré) a vanilkovým cukrem.

(c) Ilustrační fotky:

Advertisements