*** Špagety s olivami a parmazánem (po italsku)

15-20 minut přípravy a můj neoblíbenější oběd.

Chuť: 5/5

Náročnost: 2/5

Peníze: 4/5

Sytost: 4/5

Suroviny:

  • Špagety (nejlépe semolínové)
  • parmazán
  • mozzarella
  • olivy (já mám ráda černé)
  • smetana ke šlehání
  • rajčata (můžete i slaninu)
  • bazalka (koření)
  • sůl
Návod:  Uvařte rajčata ve vřelé vodě, aby se dala oloupat. Nakrájejte na kostičky a hoďte do hrnce, zde je vařte na mírném plameni. Přidejte bazalku (málo, dá se přidat, má výraznou chuť). Přidejte smetanu a nakrájené olivy, posolte (zhruba malá lžička a půl). Smíchejte se špagetami (ty je dobré vařit 8 minut ve vřelé vodě a poté nechat 10 odstát). Sýr a olivy přidávejte až individuálně, nemíchejte to v hrnci!
Jídlo je to VÝBORNÉ a rychlé. Ale i drahé. Je jedno z mých nejoblíbenějších.

(c) Ilustrační fotky:

 

Advertisements