** Jáhlová kaše s medem a oříšky

Chuť: 4/5

Náročnost: 1/5

Peníze: 2/5

Sytost: 5/5

300 g jáhel, 1 l mléka (rostlinné), trochu soli, cukr, vanilkový a skořice, med, kakao, máslo (nemusí být), oříšky

Jáhly dvakrát prolijeme horkou vodou a necháme okapat na sítě. Pak je zalijeme mlékem, osolíme a na mírném ohni vaříme do měkka. Hotové osladíme medem, poklademe plátky másla, posypeme skořicí, kakaem a strouhanými oříšky.

Rada: Tato porce vyjde na celý hrnec a je to tak 4-5 talířů kaše. Pokud chcete menší množství, přepočítejte si to. Pokud budete dělat toto množství, tak budete delší dobu čekat, než se kaše zahustí 🙂

(c) Ilustrační fotky, click

Jak vypadají jáhle

Příprava s mlékem
Hotová kaše s medem, oříšky a grankem
Je to delikatase 🙂
Reklamy