STARÉ RECEPTY *** Šalamoun

Tato buchta je co se týče surovin drahá a otřesně tučná atd. atd., ale je to má nejoblíbenější buchta z děství a je vynikající. Proto je ale ve starých receptech, je to peklo 😀

FOTKY můžete najít zde, já ji ještě nenafotila.

Chuť: 5/5

Náročnost: 3/5

Peníze: 4/5

Sytost: 4/5

Suroviny:

  • 2 hrnky krystalového cukru
  • 1 hrnek vody
  • 2-3 polévkové lžíce kakaového prášku
  • kostku (250 g) Hery
  • 4 vejce
  • 2 polévkové lžíce rumu
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 hrnky plohrubé mouky
  • strouhaný kokos na posypání
  • Pečeme při 180°

Do hrnce nasypeme  cukr, kakao, nalejeme vodu a rozkrájíme Heru. Povaříme krátce, dokud se Hera nerozpustí. Mícháme do zchladnut (ve studené vodě napuštěné ve dřezu například), aby se neudělal škraloup. Odlejeme 1 sklenici směsi a přimícháme do ní rum. Do zbývající směsi přidáme vejce (rozšlehaná), mouku, prášek do pečení a vanilkový cukr. Rozmícháme a nalejeme na vymaštěný (máslem) a hrubou moukou (nebo strouhankou) vysypaný plech a dáme do trouby. Po upečení na ještě horkou buchtu nalejeme odloženou směs s rumem a rozetřeme špachtličkou. Posypeme kokosem a máme hotovo.

Pozn.: Jestli je buchta hotová ověříte píchnutím špejle do buchty, když je ještě v troubě. Pokud je na konci ještě přilepené těsto, buchta není.

Advertisements