*** TOP Dušená brokolice s tofu a kešu oříšky

Chuť: 5/5

Náročnost: 3/5

Peníze: 5/5

Sytost: 5/5

Doporučuji vám se u tohoto jídla na nic nekoukat, JEN se mu věnovat. Zaslouží si to, přijdete jinak o mnoho chutí 🙂

  • 2 porce
  • Příprava: 40 minut
  • 1 porce: asi 400 KCAL, 16 g B, 29 g T, 18 g S

Suroviny: 125 g tofu, 2 – 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 stroužek česneku, 250 g brokolice, 1 červená paprika, 50 g kešu oříšků, sůl, pepř, 75 ml zeleninového vývaru, půl lžičky škrobu

Postup: pro začátek poznámku, buďto si kupte tofu natural a udělejte ho v marinádě, nebo jako já si pro jistotu kupte marinované tofu a marinádu přilejte až nakonec.

  1. Připravte si suroviny: papriku nakrájejte na nudličky nebo kostičky, brokolici rozřežte na menší růžičky a stonek na kostičky, tofu nakrájejte na 1 cm silné kostičky, v 75 ml vody rozehřejte čtvrt bujónu

  2. Připravte marinádu: smíchejte 1 lžíci oleje, sójovou omáčku, citronovou šťávu a presovaný česnek – a teď buďto naložte nemarinované tofu, nechte 20 minut uležet a zbylou marinádu zachyťte a pokračujte následně – nebo rovnou přidejte vývar a škrob
  3. Rozpalte 1 lžíci oleje na woku nebo větší pánvi. Přidejte kešu a tofu a 2-3 minuty směs smažte za neustálého natřásání (popřípadě přehazování vařečkou)

  4. Tofu a kešu vyndejte. Na pánvi vhoďte brokolici a 4 minuty smažte za natřásání. Poté přodejte papriku a smažte 2 minuty. Nakonec přimíchejte do směsi tofu a kešu a přilejte marinádu. Smažte minutu, dokud marináda trošku nezhoustne. Směs posolte a opepřete.

Vhodnou přílohou je rýže nebo hranolky (s hranolky mi chutnalo jídlo víc, ale už to není tak zdravé)

/

Našla jsem e-shop s kvalitními kešu oříšky. Zkuste!

/

Advertisements