STARÝ RECEPT ** Zapečená cuketa se sýrem a bazalkou

Jídlo je velice dobré s přílohou 🙂 Já si dala s vařenými brambory.

Proč je to ve starých receptech? Protože je zde zbytečně moc mléčných surovin, výživová hodnota ani s cuketou není nijak vysoká.

Chuť: 3/5

Náročnost: 2/5

Peníze: 3/5

Sytost: 4/5

Suroviny: Středně velká cuketa (150  g, nebo dvě, podle velikosti zapékací misky), 4 lžičky oleje, půl lžičky sušené bazalky, sůl, mletý pepř, hrníček zakysané smetany, půl hrníčku nastrouhaného sýru (niva, ementál, čedar…), 2 vejce

Postup: Cuketu omyjte a nakrájejte na kolečka, osmahněte na oleji spolu s bazalkou. V misce smíchejte smetanu, sýr, vajíčka a koření. Osmahnutou cuketu vyskládejte do vymaštěné zapékací mísy, zalejte směsí a dejte na 30 minut do 200 °C předehřáté trouby, dokud povrch nebude zlatavý.

Tip: Můžete přidat i jiné koření, jak máte chuť. Stejně tak doporučuji přidat česnek, pokud ho máte rádi.

Inspirace: Bezmasá kuchyně: jednoduché recepty. Praha: Levné knihy KMa, 2006, s. 56. Jednoduché recepty. ISBN 80-7309-373-1.

Advertisements