STARÝ RECEPT **Klasické bramboráčky

Proč je to v sekci staré recepty? Protože fritované věci nikdy nebudou zdravé 🙂 A protože bramboráky se dají udělat i bez vajíček.

Chuť: vynikající

Náročnost: náročnější může být obracení a hlídání bramboráčků na pánvi

Peníze: poměrně levné, navíc suroviny mívá každý doma

Sytost: syté, ale ne moc výživné

Suroviny: 500 g salátových brambor; pepř; sůl; 2 vejce; hladká mouku (množství podle hustoty), olej

Postup: Brambory nastrouhejte a smíchejte s rozkvedlaným vajíčkem, solí, pepřem a moukou. Měla by z toho být hustá kaše. Nechte chvilku odležet a poté smažte na oleji do zlatova. Jedna placka se smaží 4-5 minut.

Uvedené množství je cca na 8 bramboráčků velikosti odpovídající fotce. Dbejte na mírný plamen, jinak se bude olej přepalovat.

(c) Ilustrační foto:

Advertisements