Domácí bramborové krokety

Dobré, časově náročnější a možná kvalitou stejně dobré, jako nějaké dražší z obchodu. Ale další kulinářský experiment za mnou 🙂

Chuť: 3/5

Náročnost: 2/5

Peníze: 2/5

Sytost: 3/5

Suroviny: 25 g másla, 1 lžíce pažitky, 30 g strouhanky, 500 g vařených brambor, 2 žloutky, 1 celé vejce, sůl

Postup: Brambory očistíme a uvaříme ve slupce doměkka. Brambory slijeme a necháme vychladnout. Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme, přidáme žloutky, máslo a strouhanku a dobře promícháme. Hmotu na krokety trochu osolíme a přidáme pažitku. Poté tvoříme kuličky, které namáčíme v rozšlehaných vejcích a obalujeme ve strouhance. Poté domácí krokety na rozpáleném oleji smažíme dozlatova.

Pozn.: Měla jsem spolu s bazalkovým dipem.

Inspiraci jsem našla zde: http://recepty.vareni.cz/krupave-domaci-krokety/

Advertisements